In vervolg op deel #2.

Wel of geen zakelijke rekening?

Dit is ook een dubieuze kwestie. Een privé rekening zakelijk gebruiken, mag, maar niet in alle gevallen. Zelf heb ik geleerd dat een bedrijf dat je hebt geregistreerd met je eigen naam als bedrijfsnaam, geen zakelijke rekening behoeft. Je kan dus in sommige gevallen gebruikmaken van een privé rekening wat je kosten kan besparen. Voor een zakelijke rekening betaal je in veel gevallen een percentage aan transactiekosten over zowel ingaande als uitgaande betalingen. Door een privé rekening zakelijk te gebruiken, kan je deze kosten drukken.

Echterm de bank zal bij een zakelijke transactiestroom je al snel attent maken op het feit dat je eigenlijk een zakelijke rekening moet openen. Veel banken hebben gelukkig aanbiedingen waarbij je het eerste jaar geen kosten betaald en je hier dus geen nadelen van ervaart. Wij zijn zelf privé begonnen, maar hebben al snel een zakelijke rekening geopend omdat dit professioneler oogt en koppelingen met Moneybird (ons boekhoudsysteem) mogelijk maakt.

One time payments of abonnementen?

Wij schaffen vaak producten aan waar we twee constructies voor kunnen hanteren. Ofwel we schaffen een module / tool zoals een websitethema tegen een maandelijks terugkerend, laag tarief aan of we maken een one time payment voor een lifetime licentie. We kiezen vaak voor dat laatste. Een abonnement tegen een laag tarief klinkt interessant, maar de kosten lopen al snel uit de klouwen en dan blijft het drukken op je uitgaande geldstroom.

Tip: verkies lifetime licenties boven abonnementsconstructies

Goedkoop apparatuur aanschaffen?

Wij als webdesigners hebben een hoop producten nodig gehad die een redelijke investering vergden. Denk aan goede werkstoelen, bureaus, computers, laptops en beeldschermen. De aanschaf van deze producten kan duur zijn, maar wij hebben het redelijk creatief aangepakt. Ik zal per product toelichten hoe we deze bemachtigd hebben:

Computers – We hebben een aantal PC’s zelf samengesteld door losse onderdelen te kopen. We hebben deze vervolgens door een kennis in elkaar laten zetten en zo hebben we serieuze powerhorses voor grofweg 400 euro per stuk. Deze outperformen kant-en-klare modellen die vaak 1000+ euro kosten.

Laptops – We hebben een business model van Dell laptops kunnen krijgen die net uit de verkoop gingen. Ze waren een jaar oud en mochten door Dell eigenlijk niet meer verkocht worden, dus zijn ze via een derde partij tegen bulk prijzen bij ons aangeboden. Zo hebben we nu een business model Dell die we voor 550 euro gekocht hebben die een maand eerder een nieuwwaarde van 1400 euro hadden.

Beeldschermen – Dit is onze beste zet geweest. We zijn studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen en hebben binnen de RUG gevraagd of ze nog goede schermen over hadden. We hebben gratis een vijftal 24 inch schermen gekregen die automatisch reageren op motion en een nieuwwaarde hebben van enkele 100’den euro’s.

Werkstoelen – Niet het beste van het beste, maar voor 50 euro bij de IKEA relatief goede stoelen gekocht.

Kortom, we hebben geenszins bespaard op materiaal of kwaliteit, maar wel redelijk creatief onze kosten weten te drukken. Nog meer creatieve ideeën? Laat het weten in de reacties!